14. adventní úkol

Výzdoba

Teda tenhle úkol byl docela náročný. Stihla jsem všechno dodělat tak akorát a to jsem byla dneska doma.

Díky Flo a jejímu Vánočnímu plánu už jsem měla všechno nakoupeno a připraveno. Dokonce i ten základ na věneček na dveře stihl přijít. Sice se ho pošta vůbec nepokusila doručit, ale po urgování ze strany odesílatele ho aspoň našla. Takže jsem si ho mohla dneska nazdobit a pověsit. Jsem zvědavá, jak dlouho mi na dveřích vydrží. Trochu se bojím, že mi ho někdo ukradne. No co, aspoň vyzkoušíme, jaké máme v domě lidi. Za těch 5 let, co tu bydlíme, jsme se potkali se samými slušnými, tak snad… Zatím na dveřích pořád visí. Kontroluju to pravidelně.

věnec na dveře

A co jsem na věnec použila? Včera za tmy jsem si došla ustřihnout pár větviček asi jalovce, co nám roste pod oknem. Pssst! 😉 Pak jsem si koupila pár červených polystyrenových kuliček se zápichem, červené, bílé a stříbrné ozdobičky, drátěnou hvězdičku, umělou jeřabinu a jakýsi řetízek s hvězdičkama. Dál už jsem potřebovala jen drátek a kleště, tavnou pistoli nevlastním a nemám jí ráda. Pokud věneček vydrží a nebude odcizen, tak ho můžu kompletně demontovat a použít i na Velikonoce. 😀 Když už jsem měla v kuchyni všechno roztaháno, tak jsem rovnou ozdobila i věnec na stůl. Letos mi ho kupoval taťka, dušoval se, že menší opravdu neměli… No, nadala jsem na něj úplně všechno, co jsem měla a ještě by se vešlo. Ale ten ukážu až zítra, nemůžu vystřílet všechnu munici najednou.

hvězda do okna

Když bylo hotovo, tak jsme věneček pověsili na dveře. Na zadní stranu jsem přivázala stužku a tu jsme protáhli kukátkem, elegantní řešení, jen mi teď z kukátka v předsíni čučí atlasová stužka. Už zbývalo jen pověsit hvězdu do okna, andělíčka na záclonu a otevřít první krabičku adventního kalendáře. A málem bych zapomněla…. ještě zadělat těsto na perníčky. 😉