43. úkol

Ježek

Tak tohle je úlet. Na jednu stranu jsem ráda, že nemusím vařit opravdového ježka. Na stranu druhou, nemám ráda aranžování jídla do podoby jakéhokoliv zvířete.

Zvířata na talíři podle mě porušují veškerá Pravidla foodstylingu. Navíc mě tatínek učil, že s jídlem se nehraje, že jídlo je prostě k jídlu. S přítelem se bavíme u „top výběrů“ z mimibazaru. Tak se mi to dneska všechno vrátilo. 😀 Jako nejmíň zvrhlá varianta jakéhokoliv ježka se mi zdála ta ovocná. Hruška byla doma, tak jsem došla koupit hroznové víno a maliny. Jako čumáček měla přijít černá oliva, ale celou plechovku kvůli jednomu ježkovi tedy kupovat nebudu. Tak jsem použila jeden hřebíček navíc. Největší problém nastal, když jsem začala ježka tvořit. Začalo mi po bytě vonět víno, hruška a maliny a náš zakrslý králíček Boris mi málem vlezl za krk. Je zvyklý dostávat z ovoce desátky a musím říct, že jako výběrčí daní by se rozhodně uživil.  😆

ovocný ježek

Na jednoho ovocného ježečka budeme potřebovat: 1 hrušku, hroznové víno, párátka, 3 hřebíčky a maliny na ozdobu

Ovoce důkladně omyjeme a osušíme. Hrušku na spodní straně seřízneme, aby hezky stála. Horní část hrušky u stopky oloupeme a stopku opatrně odřízneme. Pokud máme olivu, tak jí nasadíme na zbytek stopky jako nos. Pokud olivu nemáme, tak na špičku hrušky zapíchneme hřebíček a stejně vytvoříme očička. A pak už jen napichujeme víno na párátka a zapichujeme do hrušky, až vznikne ježek. Dozdobíme malinami, nebo jahodami a voila, svačinka je na světě.

ovocný ježek

Nakonec to nebylo tak hrozný, jak jsem se bála. Špekáčková varianta by byla rozhodně zvrhlejší.  😀