5. adventní úkol

Inventura

Dneska byl úkol poměrně jednoduchý. Tedy aspoň pro mě, jelikož mnoho vánočních dekorací nevlastním.

I když přiznávám, že se mi sbírka pomalu utěšeně rozrůstá. Nostalgicky jsem si zavzpomínala, jak jsme se před pěti lety stěhovali do vlastního. Neměla jsem ani ozdobičku. Tak mi mamka ušila vánočního andílka, mojí úplně první vánoční dekoraci. Od té doby nám každý rok zdobí záclonu v obýváku. Loni mi tam tedy chudák visel až do Velikonoc (chtělo by to i nějakou poadventní úklidovou výzvu). 😀 S andílkem jsem si vystačila docela dlouho, většinu ozdobiček jsem kupovala teprve loni. Takže třídit a vyhazovat nepotřebné zatím netřeba, dokonce i světýlka na stromeček z obchodu „Vše za 99,-“ stále svítí – to považuji za menší vánoční zázrak.

vánoční dekorace

Takže jsem si spíš vyjasnila, co je třeba dokoupit. Věci potřebné na výrobu adventního věnce na dveře měly přijít dneska. Jenže Česká pošta je Česká pošta, tak doufám, že stihne balíček doručit do konce příštího týdne. A pak už potřebuju jen adventní věnec na stůl, ale na ten je ještě čas, aby neopadal předčasně. No a pak stromeček, aspoň nějaký pidi, ale na ten je taky ještě spousta času. 🙂
A taky jsem dneska donesla domů další dva dárečky a jeden objednala, takže průběžně plním i 3. úkol. Pro dnešek je tedy další položka ve Vánočním plánu odškrtnuta. Pokračování zítra.