6. úkol

Chleba

Před časem jsem v nějakém záchvatu koupila předpečený pita chléb. Od té doby na mě koukal ze spíže jak němá výčitka, takže dnešní úkol přišel jako na zavolanou. Proto jsem ráda využila nápovědy od Flo. K večeři jsem udělala pita chléb plněný kuřecím masem se zeleninou a tzatziki.

pita chléb chleba

Pita chléb je dutý, proto se moc hezky plní. Stačí ho rozkrojit na dvě přibližně stejné části. Kuřecí prso jsem opekla na pánvi na přírodno a nakrájela na menší kousky. Dobrý by byl i zbytek pečeného kuřete od včera. Do každé poloviny chleba jsem vložila kousek ledového salátu, okurky, rajčete a kuřecího masa. Navrch jsem položila kopeček tzatziků, na které přikládám recept:

Na menší mističku budeme potřebovat: 100 g řeckého jogurtu, salátovou okurku, malý stroužek česneku, citrónovou šťávu a sůl

Pokud je okurka mladá, nastrouháme ji na hrubém struhadle i se slupkou, jinak je potřeba předem oloupat. Nastrouhanou okurku smícháme s jogurtem, citrónovou šťávou, prolisovaným česnekem a dosolíme podle chuti.
Pokud neholdujete tzatzikům, ale dali byste si k večeři něco lehkého, co voní Řeckem, jukněte na web Kuchařky pro dceru na salát Dakos. 😉 

pita chléb chleba

Dneska jsem měla co dělat, abych večeři vůbec stihla vyfotit, ale ubránila jsem ji vlastním tělem, alespoň po nezbytně dlouhou dobu.