8. adventní úkol

Párty

Jo, tohle bych si nechala líbit. A navíc se mi dnešní úkol krásně hodí.

Vyřídili jsme několik předadventních návštěv a vyloudili vánoční přání ze zbývajících členů rodiny. Takže to byl docela náročný, ale úspěšný den. Večer jsme zakotvili u rodičů, udělali minichlebíčky s mrkvovou pomazánkou, pustili si Lásku nebeskou a hodili nožky hore. Prostě taková předadventní idylka, do párty to má sice daleko, ale myslím, že jsme splnili všechny body dnešního zadání. 😉 A ještě přidám recept na naší oblíbenou mrkvovou pomazánku, o svátcích se každý recept na pomazánku hodí. A kdyby se někdo chtěl blýsknout před sváteční návštěvou, tak přidávám Tipy na krásné zdobení od Flo.

mrkvová pomazánka

Na misku pomazánky budeme potřebovat: 5 středně velkých mrkví, 1  větší cibuli, 1/2 celeru, 150 g přírodního nebo uzeného tofu, 2 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce nakrájené pažitky, sůl, pepř a citrónovou šťávu podle chuti

Příprava je úplně jednoduchá. Cibuli nakrájíme na drobno a ostatní zeleninu nastrouháme na jemném struhadle. Případně všechnu zeleninu nadrtíme v robotu s noži. Tofu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme. Upozorňuju, že lahůdkové droždí musí být opravdu lahůdkové, se sušeným obyčejným to nefunguje, i když vypadá skoro stejně. Podáváme s tmavým pečivem.

mrkvová pomazánka

A teď jdu dokoukat tu Lásku nebeskou.