Čokoden
Paráda, dnešní zadání se mi úplně nádherně hodí.
V práci jsme si vzali dva dny volna, že si prodloužíme víkend a trochu si odpočineme. Navíc má moje drahá polovička dneska narozeniny. On sice nic slavit nechce, ne a ne, protože prý není co. 😀 Ale na malý čokoládový dezertík k odpolední kávě neřekl ne. Mě už před časem u Flo zaujal recept na Čokoládové brownies, jen jsem nemohla najít tu správnou příležitost. A ona příležitost se mi takhle krásně naservírovala sama na stříbrném podnose. Tak jsem se na to rovnou vrhla, protože po včerejším nákupu byly všechny suroviny doma. Přiznám se, že já čokoládu moc nemusím, ale tenhle moučník při pečení tak ďábelsky voní, že jsem byla opravdu zvědavá, jak bude chutnat. Tož není to špatné, takové… čokoládové. Přítel se na dezertík vrhl jako kobylka, takže milovníci čokolády brownies určitě ocení. Já bych si na to nejradši dala kopec šlehačky. 😀
Na pekáček cca 25×30 cm budeme potřebovat: 3 vajíčka, 150 g cukru krupice, 200 g másla, 200 g dobré hořké čokolády, 110 g hladké mouky a 50 g na hrubo nasekaných mandlí
Troubu začneme nahřívat na 180 stupňů. Máslo i čokoládu nakrájíme na menší kousky a rozpustíme ve vodní lázni, až nám vznikne hladká čokoládová hmota. Vajíčka vyšleháme s cukrem do světlé husté pěny. Za stálého šlehání k vajíčkům začneme zvolna přilévat čokoládovou směs, aby se čokoláda s vajíčky hezky spojila. Nakonec na toto těsto prosijeme polovinu mouky, zapracujeme metličkou, totéž uděláme i se zbývající moukou a mandlemi. Pekáček vyložíme papírem na pečení a nalijeme do něj připravené těsto. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C, po 15 ti minutách brownies zkontrolujeme špejlí, pokud na ní ulpívá pár vlhkých drobečků, máme hotovo. Pokud je těsto ještě příliš řídké, pečeme dalších 5 minut. Když je hotovo, vyndáme brownies a i s pekáčkem ho necháme 5 minut zchladnout na mřížce, potom ho vyndáme za přečnívající papír a necháme dál chladnou na mřížce, teď už bez pekáčku.
Tak přeji dobrou chuť a dobře vám tak. 😉