Pikador
Tak jsem to včera trefila. Dneska jsou za úkol hot dogy.
Ráno jsem se zaradovala, že bude jednoduchá večeře, což se dneska opravdu hodilo. Jen jsem nečekaně musela přihodit velkou porci improvizace. Zádrhel nastal, když jsem se vydala koupit housky na hot dog. Buď je všichni kvůli výzvě dneska vykoupili, nebo neumím nakupovat. Ale ani v Lidlu, ani v Bille a dokonce ani v mojí oblíbené no name sámošce, kde mají opravdu všechno, tyhle housky nebyly. Jelikož teploty venku atakovaly 40 °C, tak jsem další pobíhání po městě vzdala a spokojila se s francouzskou bagetou. Ještě jsem přikoupila kvalitní německé párečky a od mamky mám výbornou českou zeleninu… Skvělý základ na Tradiční americké hot dogy. 😀
Na 2 porce budeme potřebovat: 2 francouzské bagety, 4 kvalitní párky, okurku, papriku, ledový salát, hořčici, kečup, či jiný dresink dle chuti
Bagetě odřízneme prdelky a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Z horní strany bagetu podélně rozřízneme, ale neprořízneme úplně, musí mít „dno“. Bagetu ohřejeme libovolným způsobem (v toubě, na grilu, v toustovači…). Mezitím opečeme párky na pánvi. Papriku nakrájíme na proužky, okurku na kolečka a salát natrháme na menší kousky. Bagetu uvnitř promažeme zvoleným dresinkem, vložíme zeleninu, párek a ještě zakápneme dresinkem. Podáváme s dostatečným množstvím ubrousků. Párky s dresinkem tvoří neskutečně kluzkou kombinaci, o čemž se přesvědčila myš mého přítele. Aspoň si příště dobře rozmyslí večeři u počítače. 😛