Pláž
Tak tohle bylo zapeklité. Sice jsme na víkend byli v jižních Čechách, kde je ryníků spousta. Jenže pláž žádná.
Kdysi bývala pláž u Bílého rybníka, jenže ten současný majitel oplotil a chová tam daňky. Menší plážička byla ještě u Starého rybníka, jenže ta lezla z vody jen když bylo sucho. Teď po deštích je pod vodou a ještě zarostlá rákosím. Takže taky nic. Zbytek rybníků je chovných… Tak jsem vzala za vděk dědovým zbytkem písku ze stavby. Po obědě jsem si udělala sklenici Jahodového lassi podle Flo a šla zabořit tlapky do písku. 🙂 Přítel vyfasoval foťák a děda z nás měl srandu a kroutil hlavou, co to zase vyvádíme. No co už, sranda musí být a lassi bylo taky dobré. Jen jsem měla trošku kyselejší jahody, příště musím ochutat dřív a případně dosladit.
Na 1 sklenku budeme potřebovat: 100 g jahod, 100 g bílého jogurtu, 100 ml studené vody, 1 lžíci medu a šťávu z 1/8 citronu, případně méně podle chuti ovoce
Do mixéru vložíme očištěné ovoce a jogurt, ochutíme medem a citrónem. Přilijeme 100 ml studené vody a vhodíme 3 kostky ledu. Rozmixujeme do hladka a ihned podáváme. Já jsem použila jahody mražené, tak jsem led vynechala.
Lassi je vlastně takový ovocný koktejl původem z Indie, dá se do něj použít jakékoliv ovoce. Lepší je ovoce čerstvé, ale když se nechá zmražené trochu povolit, aby to zvládl mixér, tak to taky jde.
A zítra už budeme v polovině prázdnin. Strašně to letí…